Erzincan Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu’nun , Sivil Toplum Sektörü’ne yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilmiştir

Erzincan Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu’nun , Sivil Toplum Sektörü’ne yönelik bilgilendirme toplantısı 24.07.2017 tarihi saat 10:30 da STK temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Toplantıda, Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yerel STK’lara yönelik olarak uygulanacak olan “Yerel STK’lar Hibe Programı” teklif çağrısı hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Toplam bütçesi 1.750.000 Avro olan hibe programının amacı STK’ların kurumsal kapasitelerinin güçlendirilmesi, lobicilik ve savunuculuk faaliyetlerinin desteklenmesi ve iletişim becerilerinin geliştirilmesidir. Bu çerçevede STK’lar tarafından hazırlanacak projelere azami 60.000 Avro, asgari 40.000 Avro destek sağlanacaktır. Proje başvurularının 18 Ağustos 2017 tarihine kadar Merkezi Finans ve İhale Birimi’ne yapılması gerekmektedir.

Ayrıca Avrupa Birliği Bakanlığı sivil toplum kuruluşları arasında ki ortaklık ve ağların güçlendirilmesini hedefleyen ‘’Ortaklıklar ve Ağlar’’çağrısı hakkında da bilgilendirme yapılmıştır. 3 Temmuz 2017 tarihinde teklif çağrısına çıkılan Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı, Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından Sivil Toplum Sektörü altında yürütülmektedir. Sivil toplum kuruluşlarının kamunun politika ve karar alma süreçlerine daha fazla katılımını destekleyen bu hibe programı ile örgütlü aktif vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşlarının kapasitesinin güçlendirilmesi, aralarındaki işbirliğinin desteklenmesi ve kamu sektörüyle daha güçlü işbirlikleri kurulması hedeflenmektedir. Hibe desteklerinden faydalanmak isteyenler sivil toplum kuruluşlarını ve aktivistleri destekleyecek yasal ve mali çerçevenin iyileştirilmesi; STK – kamu işbirliğinin güçlendirilmesi ve STK’ların hem kurumsal hem yönetsel kapasitelerinin geliştirilmesine yönelik proje tasarlayıp, sunmaları gerekmektedir. Toplam bütçesi 2.500.000 Avro olan Başvuru sahiplerinin faaliyetlerini tasarlarken bu öncelikli alanlardan en az ikisine projelerinde yer vermesi gerekiyor. Bu çerçevede STK’lar tarafından hazırlanacak projelere azami 250.000 Avro, asgari 500.000 Avro destek sağlanacaktır. Proje başvurularının 06 Ekim 2017 tarihine kadar Merkezi Finans ve İhale Birimi’ne yapılması gerekmektedir.

İçerik Galerisi