Gelecek Turizmde Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu

GELECEK TURİZMDE
Ön Başvuru Formunun Teslimi İçin Son Başvuru Tarihi: 28 Temmuz 2017
Gelecek Turizmde Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu; Türkiye’de turizmin alternatif bir sürdürülebilir kalkınma aracı olarak yer edinmesi, girişimciliği teşvik ederek yerel modellerin oluşturulması, kamu, özel sektör, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarını  bir araya getirerek turizme katkı sağlama amacıyla oluşturulmuştur.
Her yıl üç projeye, fon desteğinin yanı sıra eğitim, planlama, teknik destek, iletişim ve danışmanlık gibi uygulama destekleri veriyor, projelerin uygulanabilir ve sürdürülebilir olmalarını sağlıyor.

       

Gelecek Turizmde’nin hikayesi 2007 yılında, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Anadolu Efes ortaklığıyla, Çoruh Vadisi’nde turizm eksenli bir yerel kalkınma modeli geliştirilmesi amacıyla Doğu Anadolu Turizm Geliştirme Projesi (DATUR) adı altında başlamıştır. Proje sayesinde bölgede 20’den fazla ev pansiyonu kurulmuş, turizme hizmet eden birçok sivil toplum kuruluşu faaliyete geçmiş, bisiklet ve yürüyüş rotaları oluşturulmuş, rafting, kuş gözlemi gibi yerel festivaller düzenlenmiş ve tüm bu yatırımlar sayesinde yerli ve yabancı turistin bölgeye olan ilgisi artmıştır. Sonuç olarak Uzundere ilçesi 2013 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla turizm merkezi ilan edilmiştir. Bu sayede, bölgede oluşturulan sürdürülebilir turizm modelinin kalıcılığı da sağlanmıştır.

 Detaylı bilgiye bu adresden ulaşabilirsiniz :    http://www.gelecekturizmde.com/basvuru/basvuru-rehberi/

İçerik Galerisi