KUDAKA 2024 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI AÇIKLANDI
2024 Yılı Teknik Destek Programı İlanı
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansının (KUDAKA) bölgedeki paydaşların, yerel ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunabilecek faaliyetlerine destek sağlamak amacıyla uygulamayı planladığı 2024 Yılı Teknik Destek Programı ilan edildi.
2024 Yılı Teknik Destek Programının Amacı:
TRA1 Düzey 2 Bölgesi’ndeki yerel yönetimlerin başta planlama çalışmaları olmak üzere bölge plan ve programlarını uygulayıcı veya yerel kalkınma kapasitesini artırıcı faaliyetleri ile Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliğinin 7/A maddesinde belirtilen başvuru sahiplerinin yerel ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunabilecek çalışmalarına destek sağlamaktır.
2024 Yılı Teknik Destek Programının Öncelikleri
Öncelik 1: TRA1 Düzey 2 Bölgesi’nde Turizmin Geliştirilmesi
Öncelik 2: TRA 1 Düzey 2 Bölgesi’nde Et, Süt ve Arıcılık Sektörlerinin Geliştirilmesi
Öncelik 3: TRA 1 Düzey 2 Bölgesi’nde Tabi Kaynaklar ve Yapı Malzemeleri Sektörlerinin Geliştirilmesi
Öncelik 4: Afet Risk Yönetimi
Öncelik 5: Yerel Kalkınma Fırsatları
(Bölgesel kalkınma açısından önem arz eden konularda yerel aktörlerin kapasitelerinin geliştirilmesine yönelik eğitim ve danışmanlık faaliyetlerinin desteklenmesi,)
2024 Yılı Teknik Destek Programı Kapsamında Yapılabilecek Faaliyet Türleri:
1. Eğitim verme
2. Program ve proje hazırlanmasına katkı sağlama
3. Danışmanlık sağlama
4. Geçici uzman personel görevlendirme
5. Lobi faaliyetleri ve uluslararası ilişkiler kurma gibi kurumsal nitelikli ve kapasite geliştirici faaliyetler
2024 Yılı Teknik Destek Programına Kimler Başvurabilir?
Ajans tarafından sağlanacak teknik desteklerden Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliğinin 7/A maddesinde belirtilen aşağıdaki başvuru sahipleri yararlanabilir:
1. Yerel yönetimler
2. Üniversiteler
3. Diğer kamu kurum ve kuruluşları
4. Kamu Kurumu niteliğinde meslek kuruluşları
5. Sivil toplum kuruluşları
6. Organize sanayi bölgeleri
7. Sanayi siteleri
8. Teknoparklar
9. Teknoloji geliştirme bölgesi yönetici şirketleri
10. Endüstri bölgesi yönetici şirketleri
11. Teknoloji transfer ofisi yönetici şirketleri
12. İş geliştirme merkezleri yönetici şirketleri
13. Birlikler ve kooperatifler
14. Kar amacı güden işletmeler
2024 Yılı Teknik Destek Programının Bütçesi ve Süresi:
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı 2024 yılı bütçesinden teknik destek faaliyetleri için ayrılan toplam yıllık tutar 4.000.000 TL’dir.
Teknik destek faaliyetleri mevcut bütçe ve personel imkânları çerçevesinde Ajans uzmanları tarafından veya hizmet alımı yoluyla sağlanabilir. Teknik desteğin hizmet alımı yoluyla sağlanması durumunda her bir teknik desteğin Ajansa toplam maliyeti danışmanlık faaliyetleri için (KDV Dâhil) 300.000 TL’yi; eğitim vb. diğer faaliyetler için (KDV Dâhil) 100.000 TL’yi aşamaz. Program kapsamında yararlanıcı kuruluşa herhangi bir doğrudan mali destek verilmemektedir.
Teknik Destek Başvuruları yıl boyunca sürekli alınır. Ancak başvurular, ikişer aylık dönemler halinde değerlendirilir. 2024 yılı için Ocak – Şubat döneminden başlanarak yılsonuna kadar 6 farklı dönem için başvuru alınacaktır. Teknik destek başvuruları her bir dönemin tamamlanmasını takip eden ilk on beş iş günü içerisinde değerlendirilecektir.
Başvuru sürecinde gerekli dokümanlar ve başvuru formu öncelikle, https://kudaka.ka.gov.tr ve https://kaysuygulama.sanayi.gov.tr adreslerinden ulaşılabilecek olan Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden elektronik ortamda doldurulacaktır. Başvurular taahhütnamenin teslim edilmesi ile birlikte tamamlanmış olacaktır.
Her bir dönem için destek taleplerinin KAYS üzerinden tamamlanarak onaylanması ve taahhütnamelerin elektronik olarak imzalanması, taahhütnamelerin e-imza ile imzalanmadığı hallerde ıslak imzalı olarak elden veya posta yolu ile Ajansa teslim edilmesine ilişkin son tarih ve saatlere ve diğer hususlara; aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
https://kudaka.ka.gov.tr/.http://www.erzincanproje.gov.tr/2024-yili-teknik-destek.http://www.erzincanproje.gov.tr/608
İçerik Galerisi