“Ebeveyn Bebek Kütüphanesi” halkımıza hizmet vermeye devam ediyor.

Erzincan Valiliği adına Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu tarafından oluşturulan, DAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından finanse edilen Uygulayıcı Kuruluş olarak Erzincan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından faaliyetlerini yürüten “Ebeveyn Bebek Kütüphanesi” halkımıza hizmet vermeye devam ediyor.

Erzincan Çarşı Mahallesi TOKİ Konutları Belediye Ek Hizmet Binası içerisinde bulunan kütüphanemiz hafta içi hergün mesai saatleri içerisinde 0-5 yaş grubu çocuklarımıza ebeveynleri ile birlikte hizmet vermektedir. Kütüphanemizde güncel kayıtlı ebeveyn ve bebek sayısı gün geçtikçe artış göstermiş olup güncel kayıt sayısı 120 olmuştur.

 Bebeklerin gelişim dönemleri göz önünde bulundurulduğunda düzenlenen kütüphanede kitap ve oyuncaklar ile ilgilenen bebeklerin hem bilişsel hem duyusal ilerleme gösterdikleri gözlemlenmiştir. Ayrıca; Ebeveynlerin bebeklerinin yaşına ve gelişimine uygun, gelişimini destekleyici ve öğretici kitabı seçerek bebeğine okuduğu, resimleri göstererek resimler üzerinden hikâye oluşturduğu; lego ve puzzle tercih eden ebeveynlerin de bebeğin yaşına ve gelişimine uygun materyali seçtiği, bebeğin şekilleri yerine yerleştirme basamağında ebeveynin yardımıyla tamamladığı görülmüş olup kütüphaneye düzenli gelen çocuklarda alıcı ve verici dilin geliştiği, motor gelişiminde ilerlemeler olduğu gözlemlenmiştir.

İçerik Galerisi