DAP, GAP, DOKAP ve KOP 2016 Destek Başvuruları Başladı

GAP, KOP ve DOKAP kapsamındaki illerde mevcut damızlık sığır ve damızlık koyun-keçi işletmelerinin inşaat desteklenmesine ve damızlık erkek materyalinin desteklenmesine ilişkin 2016 yılı Uygulama Rehberi yayımlandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Doğu Anadolu Projesi (DAP), Güney Doğu Anadolu Projesi (GAP), Konya Ovası Projesi (KOP) ve Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) kapsamındaki illerde mevcut damızlık sığır ve damızlık koyun-keçi işletmelerinin inşaat desteklenmesine ve damızlık erkek materyalinin desteklenmesine ilişkin 2016 yılı Uygulama Rehberi yayımlandı.

Proje kapsamında büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmelerine yeni ahır ve ağıl yapımına, mevcut ağıl ve ahırların tadilatına yüzde 50 hibe desteği ile küçükbaş hayvancılık işletmelerine damızlık koç ve teke alımına yüzde 80 hibe desteği verilecek.

BAŞVURU YAPILABİLEN İLLER

İnşaat yatırımı ile damızlık koç-teke alımı yatırım desteği, DAP kapsamındaki Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Erzincan, Erzurum, Elazığ, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli ve Van illeri, Güney GAP kapsamındaki Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak illeri, KOP kapsamındaki Konya, Karaman, Niğde ve Aksaray illeri ile DOKAP kapsamındaki Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Bayburt ve Gümüşhane illerinde uygulanacak.

Termin planına göre yükümlülüklerini yerine getirmeyen veya yatırım yapmaktan, damızlık boğa, koç-teke almaktan vazgeçen yatırımcının projesi iptal edilecek ve hibe desteğinden yararlandırılmayacak.

DESTEK MÜRACAATI İÇİN ARANACAK ŞARTLAR NELERDİR?

1.İşletme sahipleri işletme tescil belgesine sahip olacaklar ve işletmeleri, Türkvet sistemine müracaat tarihinden en az 1 yıl önce kaydedilmiş olacaktır.

2.Büyükbaş hayvancılık işletmeleri en az 10, en fazla 49 adet anaç sığır sahibi olacaklardır. Küçükbaş hayvancılık işletmeleri ise en az 100 en fazla 200 adet anaç koyun ve keçi sahibi olacaklardır.

3.Yeni ahır ve ağıl veya mevcut ahır ve ağılını tadilat yaptırmak isteyen işletme sahiplerinin ahır ve ağıl yaptıracağı yerler tapulu malları olmalı ve inşaat için yetkili mercilerden gerekli izin ve ruhsatları almış olmalıdır.

4.Aynı amaçlı düşük faizli kredi veya hibe desteği kullanmamış olmalıdır.

DESTEK MÜRACAATI İÇİN İSTENEN BELGELER NELERDİR?

1.Hibe başvuru formu (İl-İlçe Müdürlüklerinden temin edilebilir)(Ek-1)

2.Ön Proje Formu (İl-İlçe Müdürlüklerinden temin edilebilir)(Ek-2)

3.Tahmini Sabit Yatırım ve Termin Planı Tablosu Formu (İl-İlçe Müdürlüklerinden temin edilebilir) (Ek-

4.Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

5.İşletme Tescil Belgesi (Hayvan Sağlığı Şubesi Veya İlçe Müdürlüklerinden)

6.Güncel Türkvet ten alınan hayvan varlığı belgesi. (Hayvan Sağlığı Şubesi Veya İlçe Müdürlüklerinden)

7. Yatırım ile ilgili Bilgiler formu (EK-3) İNŞAAT İÇİN

8.Vergi borcu yoktur yazısı (Defterdarlık Vergi Dairesinden)

9.Koç ve teke alımı başvurularında 2015 yılı anaç koyun keçi desteklemesinden yararlandığına dair belge veya herhangi bir aşılama belgesi. (Damızlık Koyun-Keçi Birliğinden temin edilir.)

10.Tapu kaydı İNŞAAT İÇİN

11.SGK Borcu bulunmadığına dair yazı (SGK İl Müdürlüğünden) İNŞAAT İÇİN

12.ÇKS çıktısı

FİNANSMAN VE ÖDEMELER

Ödemeler için gerekli kaynak, Bakanlığın ilgili bütçesine tahsis edilen ödeneklerden karşılanacak. Ödemeler banka aracılığıyla yapılacak, bankaya destekleme tutarının yüzde 0,2'si oranında hizmet komisyonu ödenecek.

Hibe desteklerinden kamu kurum ve kuruluşları ile ortaklıkları yararlanamayacak. Devlet memurları, kamu işçileri ve devlet üniversitelerinde görevli öğretim elemanları da hibe desteğinden faydalanamayacak ve başvuru yapamayacak.

İçerik Galerisi