Türkiye Yeterlilikler Sisteminin ve Çerçevesinin Uygulanması Hibe Programı Yayınlandı

Türkiye Yeterlilikler Sisteminin ve Çerçevesinin Uygulanması (VOC-TEST-III) Hibe Rehberi ve ekleri (Europeaid/162211/ID/ACT/TR) yayımlanmıştır.

Bu teklif çağrısının hedefi; nitelikli ve sertifikalı işgücünü geliştirmek, eğitim ve istihdam arasındaki bağı güçlendirmek, yaygın ve sargın eğitimin geçerliliğini teşvik etmek ve Türk Yeterlilikler Çerçevesinin, Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi ile uyumunu kolaylaştırmaktır.

Bu teklif çağrısı kapsamında talep edilen herhangi bir hibe, aşağıdaki asgari ve azami tutarlar arasında olmalıdır:

• minimum miktar: 150.000 EUR

• maksimum tutar: 250.000 EUR

Bu teklif çağrısı kapsamında talep edilen herhangi bir hibe, projenin toplam uygun maliyetlerinin asgari ve azami yüzdeleri arasında olmalıdır:

• Minimum yüzde: Projenin toplam uygun maliyetinin% 80'i.

• Maksimum yüzde: Projenin toplam uygun maliyetinin% 90'ı (ayrıca bkz. Bölüm 2.1.5).

Bakiye (yani, projenin toplam maliyeti ile ihale makamından talep edilen miktar arasındaki fark), Birliğin genel bütçesi veya Avrupa Kalkınma Fonu dışındaki kaynaklardan finanse edilmelidir.

 

Son başvuru tarihi: 27  Mayıs 2019’dur.

.

 

1.2. PROGRAMIN HEDEFLERİ VE ÖNCELİKLERİ

 

Bu teklif çağrısının küresel hedefi; Nitelikli ve sertifikalı işgücünü geliştirmek, eğitim ve istihdam arasındaki bağı güçlendirmek, yaygın ve gayrı resmi öğrenimin onaylanmasını teşvik etmek ve Türk Yeterlilikler Çerçevesinin Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi ile uyumlaştırılmasını kolaylaştırmak

Bu teklif çağrısının özel hedefleri:

Bu teklif çağrısının özel hedefleri;

• ulusal meslek standartlarının ve ulusal niteliklerin geliştirilmesini ve / veya gözden geçirilmesini desteklemek,

• 26 sektörde (Adalet ve Güvenlik, Ağaç İşleri, Kağıt ve Kağıt Ürünleri; Bilgi ve İletişim Teknolojileri; Cam, Çimento ve Toprak; Çevresel İş Geliştirme Standartları Mesleki Bilgi ve Beceri Test ve Sertifika Merkezleri) (VOC-Test Merkezleri) kurulmasını desteklemek; ; Eğitim; Elektrik ve Elektronik; Finans; Gıda; İnşaat; İşletme ve Yönetim; Kimya, Petrol, Kauçuk ve Plastik; Kültür, Sanat ve Tasarım; Madencilik; Medya, İletişim ve Yayıncılık; Metal; Otomotiv; Sağlık ve Sosyal Hizmetler; Rekreasyon, Tarım, Avlanma ve Balıkçılık, Enerji, Tekstil, Hazır Giyim ve Deri Ürünleri; Ticaret; Sosyal ve Kişisel Hizmetler; Turizm, Konaklama ve İkram; Ulaşım, Lojistik ve İletişim) Verimli, sürdürülebilir ve güvenilir NQS'nin yaygınlaştırılmasını sağlayarak uygun, şeffaf ve kalite güvence altına alınmış test ve belgelendirme yapıları

Bu Teklif Çağrısının ana hedef grupları, kurumlar, nitelik geliştiriciler, işveren ve çalışanlar dernekleri, eğitim merkezlerine devam eden meslek kuruluşları vb.

Bu Teklif Çağrısının nihai yararlanıcıları; organları, nitelik geliştiricileri, işverenleri ve çalışanları birlikleri, eğitim merkezlerini sürdüren meslek kuruluşları, kurulacak VOC Test Merkezleri vb.

Başvurular, aşağıdaki İstihdam, Eğitim ve Sosyal Politikalar Sektörel Operasyonel Programının (EESP SOP) en az iki göstergenin yerine getirilmesine katkıda bulunmalıdır.

• Yaşam boyu öğrenme, mesleki yeterlilik ve uyarlanabilirlik kapsamındaki eğitimlere katılımcılar.

• Sosyal ortaklar / Sivil Toplum Kuruluşları (STK'lar) / yerel aktörler / Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler (KOBİ'ler) / Mesleki test ve belgelendirme kuruluşları desteklenir.

• Uyarlanmış Mesleğin Sayısı Önceki Eğitim Sisteminin Tanınması.

• Farkındalık yaratma kampanyaları / etkinlikleri yoluyla erişilen kişiler.

 

 

Yukarıda belirtilenlere ek olarak, başvuruların EESP SOP’un spesifik katma değer unsurlarını ve / veya daha fazlasını aşağıdaki gibi ele alması gerekir:

• Yeşil işlerin teşvik edilmesini desteklemek, KOBİ'lerin yönetim tarzlarını daha verimli enerji tüketimi ve iklim eylemleri eğitimlerine uygun şekilde modernize etmek çerçevesinde uyarlanabilmelerine destek sağlamak gibi iklim eylemi ve sürdürülebilir kalkınma,

• Yenilik,

• En iyi uygulamalar,

• Hassas grupların endişeleri.

 

 

Bu teklif çağrısının önceliği (ler), her sektörde sınıflandırılan tüm sektörlerde VOC-TEST Merkezlerinin kurulmasını sağlamaktır. VOC-TEST Merkezlerinin kurulmasıyla işgücü piyasası için nitelikli iş gücü sağlanmaktadır.

UYGUN BAŞVURU SAHİBİ

Lider başvuru sahibi

(1) Hibe almaya hak kazanmak için baş başvuru sahibi şunları yapmalıdır:

• tüzel kişi olmak ve

• kar amacı gütmeyen kuruluşlar olmak ve

• Avrupa Birliği Üye Devletinde kurulmuş veya

* İngiliz başvuru sahipleri için: Lütfen hibe süresince uygunluk kriterlerine uyulması gerektiğini unutmayın

 

Ortak başvuru sahibi / sahipleri ve bağlı kuruluş (lar) ile projenin hazırlanmasından ve yönetilmesinden doğrudan sorumlu olmak, aracı olarak hareket etmemek ve

• Aşağıdakiler gibi belirli bir organizasyon türü olmak:

Ø Sivil toplum kuruluşları (STK'lar),

Ø Mesleki / mesleki dernekler / vakıflar / federasyonlar / konfederasyonlar, işverenlerin ve çalışanların örgütleri / kurumları, ticaret ve / veya sanayi odaları, odalar ve birlikler.

Siyasi partiler ve bunlara bağlı yapılar bu Teklif Çağrısı kapsamında uygun değildir.

Bireysel ticari teşebbüsler veya teşebbüs grupları bu Teklif Çağrısında ana başvuru sahibi / eş-başvuru sahibi / sahipleri olarak uygun değildir. Bununla birlikte, uygun olduğunda, ortak olarak katılmaları teşvik edilir.

Üniversiteler, yalnızca Sürekli Eğitim Merkezleri adına eş başvuru sahibi olarak başvurabilirler. Aksi takdirde, Üniversiteler diğer bölümlerine başvuramazlar. Eğer öyleyse, reddedilecekler.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumları bu Teklif Çağrısı kapsamında uygun başvuru sahibi değildir. Bu Teklif Çağrısı kapsamında ana başvuru sahibi veya ortak başvuru sahibi olarak uygun olmamakla birlikte; merkezi hükümet, merkezi hükümet il / bölge müdürlükleri ve Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumları sadece iştirakçi olarak katılabilir

 

 

Hibe rehberi ve eklere ulaşmak için lütfen buraya tıklayınız

İçerik Galerisi